Фактори, които правят козметиката рискова за климата. Козметичната индустрия има

...
 
Фактори, които правят козметиката рискова за климата. Козметичната индустрия има
Коментари Харесай

Фактори, които правят козметиката рискова за климата

 

Фактори, които вършат козметиката рискова за климата. Козметичната промишленост има своята голяма роля в екологията на заобикалящата ни среда. Кои артикули са безвредни за нас, само че и за природата. Как да ги избираме и може ли нашият избор да повлияе върху екологичността на промишлеността?

Ето кои са главните съставни елементи и фактори, които вършат козметиката рискова за климата

Картон, хартия, пакети, целофан – това са пластовете, с които са опаковани множеството козметични артикули през днешния ден. Да се отстрани изцяло опаковката не е допустимо, само че може да започнете да избирате артикули, върху които е маркирано, че опаковката е рециклирана или биоразградима. Също по този начин към този момент има магазини, в които някои артикули са в наливно или насипно положение и вие може да донесе своя опаковка за многократна приложимост.

Нефтените артикули са необятно употребявани в производството на козметика при производството на вазелин, силицилова киселина, минерални масла и парафин. Предимствата на тези средства са ниската им цена, дългият период на валидност и въздействието върху кожата, само че измежду негативните са комплицираните въглеводороди, които се натрупват в почвата и водата и по този метод вредят на природата. Възможно е синтетичните съставни елементи да бъдат сменени с естествени, само че тогава би трябвало да ревизирате дали не сте алергични към тях.

Брокатът се прави от полимери и алуминий. Той се прибавя в доста артикули, с цел да придаде прелест на продукта и резултат за сияйна кожа. Брокатът може да участва в лаковете за коса, крема за лице и други артикули, само че той не се разлага. Затова брокатът попада в стомаха на рибите. Еколозите са оповестили този съставен елемент за нежелан и се пробват да го заменят с биоразградим материал.

Почти всички през днешния ден употребяват слънцезащита, само че когато тя се отмива от телата на къпещите си неорганичните субстанции попадат във водата и не се разлагат. Засега няма безапелационни проучвания във връзка с органичните съставни елементи в слънцезащитната козметика.

Във всички скрабове и пилинги, както и в някои артикули на декоративната козметика и дезодоранти има микрочастици, които най-често са изкуствени и са направени от микропластмаса. В Съединени американски щати тези артикули са неразрешени, защото е потвърдено, че имат нездравословно въздействие върху природата.

Парабените са консерванти, които оказват помощ козметичният артикул да се резервира по-дълго време. В дребни дози те не оказват въздействие върху човешкото здраве, само че при измиване се натрупват във водата и почвата. Съществуват натурални консерванти, само че производството на тази козметика доста оскъпява продуктите.

Източник: actualno

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР